Geen zin in koude acquisitie?

Zorg voor goede webteksten

thumbnail_large-12M7J0DF2

Webtekst

Bij webtekst gaat het om psychologie, marketing en verleiding

Zoek dus een tekstschrijver die daar verstand van heeft.  Die triggerende koppen en lekker leesbare teksten schrijft. Die je kijkers motiveert om te kopen en die bij de call to actions verder denkt dan alleen aan ‘lees meer’.

  • En laat ik nu toevallig een tijdje psychologie gestudeerd hebben.
  • En neuromarketing als hobby hebben.
  • En dan heb ik het nog niet eens over dat verleiden.

Hoe zit het ook alweer met SEO?

Vroeger bestond zoekmachineoptimalisatie (SEO) vooral uit het zo vaak mogelijk gebruiken van zoekwoorden.

Tegenwoordig kijken zoekmachines of je webteksten logisch in elkaar zitten. De machine moet kunnen begrijpen waar het over gaat. Dan snapt je klant het meestal ook wel. Begrijpelijk en logisch schrijven dus. Voor mens en machine. En vooral doelgroepgericht. Daar draait het om.

Voor de techniek werk ik met een andere professional samen. Zo iemand die hartstikke goed is in zoekwoordenonderzoek. En die alles weet van website-optimalisatie. Ik regel dat voor je als je dat wilt. Daar heb je geen omkijken naar.

Ook het bouwen laat ik aan de expert over. Je kunt tenslotte niet alles kunnen.

Krijg ik meer klanten door SEO?

Nee, dat is een hardnekkig misverstand. Door een betere vindbaarheid krijg je hoogstens meer bezoekers. Of dat ook daadwerkelijk klanten worden hangt van veel meer factoren af. Van je klantgerichtheid bijvoorbeeld.  En van de kwaliteit van je webteksten. Je webtekst moet niet alleen kijkers, maar vooral conversie opleveren.

Conversie? Wat is dat dan?

Conversie is het percentage mensen dat tot actie overgaat. Mensen die informatie inwinnen, een abonnement nemen of een product bij je kopen. Je conversie moet zo hoog mogelijk zijn. Want je hebt niets aan lezers die zonder actie weer wegzappen.

Hoe je voor conversie zorgt? Daar zijn heel veel teksttrucs voor. Een goede webschrijver weet waar de lezer op aanslaat. Waar hij hebberig van wordt, wat hij wil kopen of waar hij meer van wil weten.

Wat een gedoe. Hoe regel ik dat?

Gewoon even dat formulier hieronder invullen. En klaar ben je.

  • Ik gebruik je gegevens alleen voor het beantwoorden van je vraag.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Lopende Projecten

Webteksten voor Dytter

Dytter matcht zorgorganisaties en zelfstandige zorgverleners met elkaar. Een soort Tinder, maar dan anders. Ze bouwen een online platform waarmee ze organisatie en zzp’er aan elkaar koppelen. Al het papierwerk, de procedures en het gedoe hebben ze er tussenuit gesloopt. Wat er dan overblijft? Betaalbare zorg. Menselijke zorg. Zorg on-demand. En daar werk ik natuurlijk…

Webteksten van Annemieke

Met Annemieke van Lieshout had ik een één op één contentsessie. Ze kwam met niks en ging weg met vijf webteksten. Haar website kan de lucht in. En het was nog gezellig ook.

Samen de webteksten updaten

Stichting Klussen en Kringloop is een sympathiek initiatief van Angelique van de Nol en Marco Brandt. De netto winst van hun stichting gaat naar asieldieren, in de vorm van heel concrete hulp, zoals medische instrumenten, ingrepen en (dieet)voer.

Webteksten voor Brood met Spelen

Cateraar Brood met Spelen maakte een prachtige website. Ik voelde me dan ook heel vereerd dat ik de teksten mocht schrijven. Ook niet onbelangrijk: ik mocht de huisgemaakte brownie voorproeven. Dat moet ook gebeuren. Heb je een feestje? Bel ze dan. En nodig mij ook uit, want ze zijn echt té lekker. Het eten dus.

Scroll naar top