Mijn motto? Niets is wat het lijkt.

Petra Lubbers - Tekst en de rest - Petra

Petra…

… kiest een niche (of twee)

In de afgelopen jaren heb ik als notulist, freelance tekstschrijver en copywriter veel ervaring opgedaan in de gezondheidszorg en bouw/infra. Twee totaal verschillende werelden, maar die uitersten passen wel bij me.

Ik word heel gelukkig van een bouwterrein waarop iets moois of nuttigs wordt gemaakt. Een weg, brug of een woonwijk bijvoorbeeld.

Daarnaast heb ik een zwak voor de kwetsbaren in onze samenleving. Ik schrijf veel over mensen met een achterstand of beperking (rotwoord hè?). Verstandelijk, sociaal, medisch of psychisch.
Ondanks de niches schrijf ik natuurlijk ook voor andere branches.

Marketing vind ik ook hartstikke leuk. Niets zo interessant als (koop)gedrag en hoe je dat kunt beïnvloeden. Daarom schrijf ik ook veel salesteksten.

… stond in de

… woont in Oldenzaal (vlakbij Enschede)

In Twente dus. Ik ben trouwens uit de klei getrokken in Noord Holland. Maar daar merk je niks van, behalve dat ik een raar accent heb (zeggen ze hier thuis). Tssss…

… houdt niet van confectietekst

Daarom vermijd ik zoveel mogelijk de teksthypes, die ik clichés noem. Van mij krijg je dus geen teksten waar de woorden passie, verbinden en powervrouw in staan. Principedingetje.

Natuurlijk ben ik een voorstander van klantgericht schrijven, maar je hoeft van mij geen foto’s van je persona’s op je bureau te zetten. Krampachtig vertellen over je Why hoeft ook niet als het niemand boeit. Doe maar gewoon zoals je bent. Da’s voor mij goed genoeg. En voor je lezer ook.

… werd tekstschrijver uit wraak

Ik was 12 denk ik. Inclusief acné, vet haar en een te lang lijf. En stekeblind, want denk maar niet dat ik ook nog eens een bril op zou zetten. Verliefd op Superman en op de zoon van de tandarts. Volgens mij was het bij beiden niet wederzijds. Ik schreef mijn ellende van me af in een hilarisch handgeschreven boek over mijn leven, waarin alles net wat mooier was dan in werkelijkheid.

En toen zei de moeder van een vriendinnetje:

‘Kind, dat wordt toch nooit wat met dat schrijven van jou.’

En zulke dingen moet je nóóit tegen me zeggen.

(PS: deze tekst mag van de goeroes niet op je website zetten, want dat interesseert niemand een barst. Maar ik doe het toch, want ik heb niet zoveel met goeroes.)

… heeft ook nog een leven

Naast freelance tekstschrijver en copywriter ben ik moeder van een bloedje (dochter, 1993), schoonloeder, oma, echtgenote, eigenaar van een hond en twee opdringerige katten.

Hier en daar hebben we wat gezinnen samengesteld. Omdat de geboortejaren van al dat volk tussen de 1964 en 2019 liggen, snap ik alle generaties wel. Ik weet wat ze bezighoudt. Nou ja, dat denk ik. Ik wil niet alles weten.

… leert elke dag bij

Ik heb een hysterisch cv en ik heb overal gewerkt. Ik ken dus bijna alle keukens en veel jargon.

Daarnaast ben ik gek op nieuwe ontwikkelingen en ik lees en leer me rot. Je krijgt teksten met de laatste inzichten. Zo ging ik op blogles bij de strengste schrijfjuf van Nederland.

Een date in de eerste regel van je stuk vertellen dat hij zich moet uitkleden? En dat je zijn kleren wel even in de droogtrommel stopt? Petra kan het. Ze schrijft geestig. Altijd. Overal. Tussen 12 cursisten pik je haar intro’s er meteen uit. Petra heeft een enorm komisch talent. Ze treft precies de juiste toon. En ze haalt elke deadline. Wat wil je nog meer van een tekstschrijver? (Kitty Kilian, De Blogacademie)

… heeft niet alleen maar fans

‘Je schrijft te staccato en te puntig. Dat past niet bij me’, zei een klant. Dat kan. Soms passen vraag en aanbod gewoon niet zo goed bij elkaar. Dan verwijs ik je graag door naar een collega. Dat bespreken we gewoon in alle openheid.

Durf je tóch kennis te maken?

Leuk. Laten we een keer wat inplannen aan het einde van de middag, dan breekt de dag niet zo.

 

Scroll naar top