Wat ik schrijf?

Alles wat letters heeft

thumbnail_large-1MI9HA0WJ-e1593539390522

En de rest

 Wat is de rest?

Dat vragen mensen me vaak als ze mijn bedrijfsnaam horen.

Klant Koen verwoordt het perfect:

… en je maakt het ‘en de rest’ in je naam meer dan waar, aangezien je veel verder kijkt en denkt dan alleen de teksten. Ideeën als bloggen etc., gruwelijk! (Koen Lohmann, Droombaas)

Alleen platte tekst schrijven is niet leuk (genoeg)

Daarom kijk ik graag met je mee als je een nieuwe website gaat maken. Dus niet pas in de laatste twee dagen, als je nog snel even teksten nodig hebt omdat je website maandag live gaat.

Daarom zit ik ook graag bij de kick-off vergadering van je aanbesteding. Het helpt als ik weet waar ik over schrijf. En dan kan ik mijn stoere bouwjas ook weer eens aan.

En daarom werk ik samen met allerlei professionals op gebied van vormgeving, websites bouwen, online marketing, fotografie etc. Korte lijntjes, snel schakelen en betrouwbare partners.

‘En de rest’ gaat ook over wat ik nog meer doe

Artikelen en interviews

Ik werk al jaren voor het Tijdschrift van Artsen voor Verstandelijk Gehandicapten (TAVG), een wetenschappelijk tijdschrift. Daar schrijf ik de niet wetenschappelijke artikelen voor. Meestal is dat een interview. Bijvoorbeeld over hoe het is om een kind met een verstandelijke handicap te hebben. Over seksualiteit, kinderwens en over het levenseinde.

Af en toe schrijf ik ook voor tijdschriften voor mensen met een beperking. Zij interviewen, ik schrijf. Over trashpacker Tijmen Sissing bijvoorbeeld. Maar ook over het begrijpelijk maken van gemeentelijke websites.

Columns en blogs

Ik schreef onder andere voor De Telegraaf | Vrouw en Viva. Daarnaast zet ik mijn andere persoonlijkheden in als ghostwriter voor onder andere een personal trainer, een uitvaartverzorger en een SM meesteres. En inderdaad, ik vind niet zo gauw iets raar. En ‘SM meesteres’ scoort als een malle in Google, merkte ik :-).

Op onze oproep ‘Columnist gezocht’ kwamen meer dan 300 columns binnen. De beste acht verdienen een plek in VIVA. Die van Petra Noordhuis hoorde daarbij. 

Advertorials

Neuromarketing is een hobby van me. Ik vind het reuze interessant om te weten waar mensen op reageren en hoe je ze prikkelt om te kopen. Daarom schrijf ik als copywriter graag commerciële teksten en advertorials. Ook omdat het resultaat meetbaar is. En daar doe ik het voor.

Boek over internetdaten

In 2014 kwam mijn boek over internetdaten uit (nog onder mijn vorige naam: Petra Noordhuis). Het kostte bloed, zweet en tranen, maar het leverde ook wat leuks op.

Heel wat daters blijken de onvermijdelijke ‘vleeskeuring’ letterlijk te nemen. Of hebben zichzelf alvast goedgekeurd. In dit boek smeuïg opgetekend door Petra. Gelukkig zet ze alle gekte ook weer in perspectief: ‘En als je iemand tegenkomt bij wie je de hevige drang voelt om eieren te gaan bakken, doe het dan gewoon. Ga er voor en spring in het diepe.’ (Ivo Lubbers, ervaringsdeskundige en inmiddels echtgenoot)

Ook letters nodig?

Je weet me te vinden.

 

Lopende Projecten

Webteksten voor Dytter

Dytter matcht zorgorganisaties en zelfstandige zorgverleners met elkaar. Een soort Tinder, maar dan anders. Ze bouwen een online platform waarmee ze organisatie en zzp’er aan elkaar koppelen. Al het papierwerk, de procedures en het gedoe hebben ze er tussenuit gesloopt. Wat er dan overblijft? Betaalbare zorg. Menselijke zorg. Zorg on-demand. En daar werk ik natuurlijk…

Interview met trashpacker Tijmen Sissing

Voor het tijdschrift van Aveleijn hielp ik twee mensen met een verstandelijke beperking met het interview van trashpacker Tijmen Sissing. Zij stelden de vragen en ik werkte de tekst uit. En die moest natuurlijk voor iedereen begrijpelijk zijn.

NOVI zienswijzen formuleren iov het Ministerie van Biza

Gemeenten, provincies en het Rijk worden verplicht om een Nationale Omgevingsvisie (NOVI) op te stellen vanuit de nieuwe Omgevingswet. De Omgevingswet staat voor een goede balans tussen het benutten en beschermen van de fysieke leefomgeving. ‘Ruimte voor ontwikkeling en waarborgen voor kwaliteit’ is het motto. Ik hielp in opdracht van het Ministerie van Binnenlandse Zaken…

Interview Tine Veldhuizen over kunst en inclusie

Voor het Tijdschrift van Artsen voor Verstandelijk Gehandicapten interviewde ik Tine Veldhuizen van Special Arts. De conclusie? Over inclusie kun je heel lang praten, maar het is vooral een kwestie van doen! Lees het interview. 

Scroll naar top